Ako Hug Day potešil druhých. Mnohokrát


Kde bolo, tam bolo, Hug Day a Erasmus+ dali hlavy dokopy. V spolupráci sme uskutočnili plán, ako rozšíriť našu myšlienku aj do odľahlejších kútov Slovenska a zapojiť pri tom zahraničných študentov. Ty a tvoja partia teda nemusíte byť čisto slováci, aby ste sa zapojili do Hug Day. Pokiaľ poznáš cudzinca v našich vodách, ktorý by ocenil „easy apply“ dobrovoľnícku pozíciu, neváhaj mu odporučiť Hug Day.

 

Kde všade sme zavítali?

Navštívili sme mnoho malých miest, napríklad Dolný Kubín a Krásno nad Kysucou. Pre celý zoznam si môžete pozrieť náš Instagram. Naše zvyčajné plány však priniesli neobyčajné výsledky. Jedna osoba sa po objatí dokonca rozplakala, nakoľko nemala vo svojom živote nikoho na objatie. Huggeri svoju misiu splnili.

 

V roku 2018 sme zavítali v Banskej Bystrici, kde nás bolo viac než desať. S kartónovými ceduľami sme ponúkali okoloidúcim v uliciach objatia zadarmo. Nevynechali sme ani svojich blízkych,učiteľov, učiteľky a dôchodcov. Ďalej sme obdarili objatím aj Čadcu a Bánsku Štiavnicu. Školy aj ulice kypeli spolupatričnosťou a láskou. 

 

Tak či onak, minuloročný Hug Day by nemohol byť tak úspešný bez podpory mimovládnej organizácie Senica 2.0. Aj vďaka ich promo sme boli schopní uskutočniť Hug Day v Senici s veľkým počtom dobrovoľníkov, mnohými zo študentského časopisu Študentské listy.

 

Na Záver

Niet pochýb o tom, že sme zažili veľa úspešných akcií. Sme nesmierne vďační Erasmus+ a ostatným za ich neoceniteľnú pomoc pri zrealizovaní podujatia. Veríme, že aj tento rok potešíme druhých. Zapoj svoje mesto a osláv s nami naše 10. výročie bytia. Už od 1. apríla budeš môcť zaregistrovať svoje bydlisko a to kdekoľvek na svete. Pokiaľ by si chcel byť aj huggerom, prípadne koordinátorom svojej skupiny a získať vzácne dobrovoľnícke schopnosti, napíš nám a my sa ti určite ozveme. Hug on.

 

Autor: Jozef Hempfinger

28.03.2024
4 min

NOVINKY ZO SVETA OBJATÍ

Newsletter pre Hug Day je skvelý spôsob, ako zostať informovaný o blížiacom sa podujatí. Najnovšie udalosti týkajúce sa Hug Day, vrátane programu, noviniek a ďalších zaujímavostí. Takže, ak sa chcete stať súčasťou tejto úžasnej iniciatívy a nechať sa unášať pozitívnou energiou objatí, prihláste sa na newsletter pre Hug Day.

CHCETE OBJAŤ NAŠE COOKIES?