Hug Day 2023 Revival


Hug Day píše svoju históriu už od roku 2012. Za tento dlhý čas sa nám podarilo rozrásť do vyše 50 miest po celom Slovensku. Podarilo sa nám rozdať viac ako 100 000 objatí, čím sme pokorili rekord, a zapísali sa tak nielen do pamätí ľudí, ale aj do Slovenskej knihy rekordov. Hug Day je celosvetová kampaň, ktorá sa už konala v 20 krajinách sveta. Celkom dosť, čo poviete? Podľa OSN je však na svete 195 krajín, takže máme čo robiť!

Medzinárodný deň objatí sa na Slovenku naposledy konal v roku 2019, kedy sme organizovali 8. ročník tejto veľkolepej udalosti. Koncom roka nás však nečakane ovládla vlna koronavírusu, ktorá si vyžiadala viacero úmrtí, izolovala nás od svojich najbližších a čo je ešte horšie, zanechala stopy na našich srdciach, duši, ale aj mentálnom zdraví. COVID-19 dal stopku aj HUG DAY-u, a to na celé tri roky!!  Preto považujeme 9.ročník HUG DAY 2023 za prelomový, za znovuzrodenie. 

Niektorí ľudia o Hug Day snívali, spomínali, iní úplne zabudli. Nemáme Vám to však za zlé dlhá pauza posunula Hug Day do úzadia. Sme nesmierne radi, že rok 2023 nám praje a môžeme Vám Hug Day ukázať v celej jeho paráde v podobe nového vizuálu loga a webu. Snažíme sa Hug Day obohatiť o nový obsah a zaujať Vás, ale verte, že vôbec nie je jednoduché naskočiť do starých koľají. Nás ale nič neodrádza, pretože vieme, že to má význam. 

Našou víziou je prinavrátiť do spoločnosti vľúdnosť, radosť a sociálny kontakt. Rozdávaním objatí po celom Slovensku chceme medzi ľudí  šíriť  radosť, úsmev a pozitívnu energiu. Hodnoty, na ktoré mierime sú spolupatričnosť, ohľaduplnosť, empatia, entuziazmus, povzbudenie, sloboda a nádej. Hug Day bol odjakživa symbolom objatí a šírenia radosti. 9.ročník však venujeme pozornosť aj mentálnemu zdraviu, ktoré kvôli koronavírusu dostalo zabrať. 

Našim cieľom je rozšíriť Hug Day do ďalších miest, pretože  v jednote je sila! Preto sa chceme spojiť s čo najviac dobrovoľníkmi, koordinátormi a širokú verejnosť vyzvať k objímaniu tam, kde je to potrebné. Radi by sme rozdali viac než 100 000 objatí, ale potrebujeme pomocníkov, preto neváhajte a pridajte sa k nám. 

,,Najlepší darček, aký môžete dať, je objatie: je univerzálne a nikomu nevadí, ak ho vrátite,“ S výrokom súhlasíme, pretože koľko objatí dáte, toľko sa Vám vráti. Chceme Vás však povzbudiť k tomu, že dôležitejšie je dávať, nielen prijímať. 

Hug Day 2023 bude výnimočný tým, že sa po dlhej prestávke spolu stretneme v uliciach, po ktorých sa dennodenne prechádzame alebo naháňame za prácou. 27.júna sa však čas spomalí! Precíťte tých pár sekúnd v náručí objatia. 

07.05.2023
5 min

NOVINKY ZO SVETA OBJATÍ

Newsletter pre Hug Day je skvelý spôsob, ako zostať informovaný o blížiacom sa podujatí. Najnovšie udalosti týkajúce sa Hug Day, vrátane programu, noviniek a ďalších zaujímavostí. Takže, ak sa chcete stať súčasťou tejto úžasnej iniciatívy a nechať sa unášať pozitívnou energiou objatí, prihláste sa na newsletter pre Hug Day.

CHCETE OBJAŤ NAŠE COOKIES?